Putsa fönster – De bästa tipsen för skinande fönster

söt tjej ska putsa fönster

Om du funderar på att själv putsa dina fönster så är det inte så jobbigt som du kanske tror. Du kan till och med göra egna rengöringsprodukter utifrån vanliga, miljö-vänliga hushållsartiklar. Grundläggande fönsterputsning är inte svårt; allt du behöver är rätt verktyg, teknik och information för att få dina fönster riktigt rena. I fall du har mycket att göra så kommer du att uppskatta hur kort tid och liten ansträngning det krävs för att uppnå önskat resultat i ditt hem eller på ditt kontor. 

Putsa fönster – Lär dig fönsterputsning i ditt hem 

Först och främst så måste du se till att du har de rätta verktygen för att putsa fönster. Om du endast vill få bort de värsta fläckar och fingeravtryck så räcker det med endast lite rengöringsmedel och tidningspapper.  I fall du söker professionella resultat så är det en bra idé att kosta på dig en gummiskrapa av kvalitet och en hink. Dessa verktyg räcker gott för småskaliga jobb som att tvätta dina vanliga fönster hemma. Det kan också vara bra att ha på dig ett par handskar för att skydda dina händer. Vad det gäller högtsittande fönster så krävs det en stege och eventuellt verktygsbälte. Då kan det vara bättre att anlita en professionell fönsterputsare.

Trasa för att rengöra fönster?

När man använder en trasa för att rengöra fönster så lämnar det ofta ränder bakom sig som är mycket synliga i solljuset. Tidningspapper är ett bättre alternativ. Genom att använda ett speciellt rengöringsmedel och gummiskrapa så lyfter du bort fläckarna ännu bättre. Å andra sidan kan gummiskrapan vara ett kladdigare alternativ då den flyttar runt mycket vatten. Därför är skrapan bäst tillämpad utomhus.

Regelbunden fönsterputsning

Regelbunden fönsterputsning rekommenderas. Om dina fönster inte har tvättats på ett bra tag så kommer du inte att kunna få bort alla fläckar utan att använda starka kemikalier. I fall du bor eller jobbar i ett område som utsätts för salt och föroreningar kommer du att märka att dina fönster lätt får ett grumligt utseende.

Tvätta och putsa dina fönster på en mulen dag. Solljuset torkar rengöringslösningen snabbare än du har tid att torka bort den. Glöm inte heller att rengöra fönsterrutor och fönsterramar. Här hittar vi mycket smuts som samlas från fingertopparna och husdjuren. Oftast fastnar det damm och skräp vid fönsterspringan. Den yttre rutan har oftast väderrelaterad smuts på den.

Tvätta fönster på det enkla sättet

För att tvätta dina fönster på enklaste sätt så kan du blanda lika delar vit vinäger och vatten. Spraya lösningen på fönstren och torka bort med en bunt tidningspapper eller en trasa. Vinäger är särkilt bra på att ta bort fettfläckar. Se till att du aldrig använder någonting strävt för att rengöra dina fönster eller fönsterkarmar. Detta kommer att orsaka repor i glaset eller på ramarna vilket är svårt att få bort. I fall du behöver en mer grundlig fönsterputsning så är det bra att anlita en professionell fönsterputsare som alltid kan försäkra de bästa resultaten.

Lär dig fler städtips från våra lokalvårdare på Flyttstädning Kalmar