Städningstips – Mattrengöring

tjej fixar en mattrengöring

Är du bra på mattrengöring? Mattor är verkligen en av de viktigaste inredningsdetajerna i det moderna svenska hemmet. Utan mattor känns bostaden tom och kall, och en välplacerad matta kan förändra ett rum totalt från ett fiasko till en succé. Idag är det ovanligt att komma in i ett hem som saknar mattor, då svenska folket förstått vikten av mattor i hemmet. Inget är härligare än en ren och glänsande matta i ett väl inrett rum.

Mattrengöring gör skillnad mellan en ren matta och en smutsig matta

Skillnaden mellan en ren matta och en smutsig matta i ett rum är verkligen stor och många människor sätter stort värde i att ha rena mattor i sina hem. Tyvärr upplever många att det är svårt att rengöra sina mattor och låter dem därför ofta bli för smutsiga för att slutligen skicka dem till dyra kemtvättsbehandlingar. Vi vet alla hur mycket dam och smuts en matta kan samla på sig snabbt. Vi vet också hur en riktigt smutsiga matta kan förstöra känslan i ett rum. Därför tänkte vi ge tips på hur du enkelt och smidigt kan hålla din matta ren och snygg. Att tvätta din matta är ofta inte svårare än en vanlig städning av rummet.

Rengöra sin matta själv

Faktum är att det ofta är ganska lätt att rengöra sin matta själv. Hemligheten ligger i att göra det regelbundet och innan den blir så smutsig att kemtvätt är ett måste. Dam och jord får du lättast bort genom att lyfta ut mattan utomhus och piska den med en vanliga mattpiska. Gör du detta är mycket redan vunnet. Fläckar går ofta bort med vatten. Speciellt bra är kolsyrat vatten som löser upp fläckarna på ett effektivt sätt utan att skada mattan. Ofta räcker det med enbart detta för bra mattrengöring. Det finns idag bra rengöringsmedel för mattor att köpa i affärerna för svårare fläckar. Många av dagens produkter är också miljövänliga. Men titta alltid efter på förpackningen vad det är du faktiskt köper. Svårast att få bort ifrån mattor är hår. Speciellt hund och katthår kan vara problematiskt. Här finns inga mirakeltips utan det gäller att skrubba mattan med hårborttagningsborstar eller dammsuga med ett särskilt munstycke för hårborttagning.

Lycka till med din mattrengöring. Söker du flyttstädning i Kalmar så tveka inte att kontakta oss på Flyttstädning Kalmar!