Följ ett städschema för ett rent och hälsosamt hem

städa hemma med städschema

Har ni märkt att städning är en oändlig uppgift? Det är svårt att tänka sig ett sätt att komma undan städning och ändå lyckats leva bekvämt, men vi kan hjälpa dig att skapa ett städschema vilket kommer att göra städningen mindre överväldigande. På så sätt kan du njuta av ett ständigt rent hem. 

Snabbstäda med städschema

Ett städschema är inte så hemskt som det kanske låter. Känner du till känslan att du borde städa, men gör ändå inte det? Använd ditt schema som ett verktyg att regelbundet snabbstäda inom korta tidsramar. På så vis kan du släppa alla skuldkänslor att du inte har städat färdigt, för nu vet du att du kan vila och städa enligt schemat.

Skapa ditt egna städschema

Det första du måste göra när du skapar ett städschema är att bestämma dig i fall du vill städa varje dag eller en gång per vecka. För att avgöra ett passande schema, tänk på följande:

– Storleken på ditt hus.

– Antal personer som bor i ditt hem.

– Vilka fler i hushållet städar.

– Hur mycket energi du har att ägna åt städningen.

– Hur mycket tid åt gången du har hemma , i fall det gäller timmar eller endast ett par minuter.

De viktigaste veckouppgifterna som bör prioriteras är följande:

– Torka alla golv

– Rengöring av badrum

– Köksrengöring

– Rengöring av sovrum och övriga rum i huset

– Dammsugning och damning

– Tvätta

I fall du väljer att storstäda en gång i veckan så bör du välja en specifik dag som din städdag och spendera ett par timmar på att effektivt få allt gjort. I fall det tar mer än fyra timmar att städa hela ditt hus så föreslår jag att fördela uppgifterna på fler veckodagar på ditt städschema.

Om du istället vill städa varje dag så fördelar du alla nödvändiga uppgifter så att du endast behöver göra en eller två per dag. Det här är ett mycket mer effektivt sätt att hålla ett stort hem rent där det kan finnas många människor som bor i huset. Det passar även den som inte har lång tid att ägna åt städningen. Försök då att inte städa mer än en timme per dag. Annars kommer det att kännas som det enda du ägnar din tid åt är städning vilket inte är en bra känsla.

Om du är konsekvent och rutinerad i din städning så kommer du alltid att ha ett rent hem som du kan njuta av. Dessutom så kommer du att känna att mindre tid går åt till städningen. Istället så har du mer tid med familjen utan att bekymra dig över disk eller en smutsig toalett.

Om du vill få hjälp med din hemstädning i Kalmar, kontakta oss för en offert!