Städa garaget i 6 enkla steg

6 enkla steg för att städa garaget

Ditt garages huvuduppgift är oftast att förvara och hålla din bil i säkerhet, samt andra fordon som truckar och motorcyklar. Det fungerar dock inte om ditt garage har förvandlats till ett välanvänt förråd istället, fullpackat upp till taket med kartonger, leksaker, verktyg, cyklar, barnvagnar och allt annat som du kanske inte har plats med i hemmet eller som du kanske helt enkelt inte vill ha där inne.

6 enkla steg att följa för ett städat och organiserat garage

Nedan följer 6 enkla steg som kommer att hjälpa dig att städa och organisera ditt garage och få kontroll över utrymmet igen.

Steg 1 – Lyft ut allt ur garaget och sortera upp i grupper

Kategorisera allt och lägg liknande saker i samma hög. Till exempel, lägg leksaker med leksaker, verktyg med verktyg, trädgårdsredskap med trädgårdsredskap etc. Gör en hög för skräp, en för det du kanske kan sälja på en loppmarknad och en för sådant du vill ge bort.

6 enkla steg för att städa garaget

Steg 2 – Skaffa riktigt material för organisering

Efter du har sorterat upp allt i grupper bestäm då vilket slags material du kan behöva för att kunna organisera dessa saker bättre.

Till exempel, behöver du hyllor? Om så, vilken sort? En stående bokhylla eller hyllor som sitter fast på väggen? Behöver du förvaringslådor, skåp, verktygslådor, håltavlor, hängmöjligheter från taket, takfast cykelförvaring, krokar etc.?

Steg 3 – Städa garaget

Så fort du tömt ditt garage så är det viktigt att du tar dig tid till att verkligen sopa bort all smuts och ta bort all spindelväv. Du kommer att uppskatta ditt garage mycket mer om det är rent, så se till att du sopar och dammar regelbundet.

Steg 4 – Dekor

Detta betyder inte att du måste bygga om hela ditt garage till ett nästan vardagsrum, men varför inte ett nytt lager färg på väggarna? Glöm inte golvet heller.

Många personer föredrar att måla och försegla deras garagegolv för att skydda det från fläckar, men det gör också själva rengöringen enklare. Om du ändrar utseendet på dina väggar och golv så kommer det ha en enormt stor effekt på utseendet av hela garaget.

Steg 5 – Organisera de saker som du vill förvara

Så fort du är klar med att rengöra golvet i garaget (golv och väggar) så är det dags att stoppa tillbaka allting som du vill ha kvar igen. Placera de saker du ofta använder tillgängligt, och de saker som du sällan använder längre in i garaget, i skåpen, eller högre upp på hyllorna. Sätt etiketter på hyllorna, tunnorna och lådorna för att lättare hitta det du söker.

Steg 6 – Sätt regler som ska följas

Sätt slutligen några regler som gäller både dig och resten av din familj, och följ dem

Regler såsom ”lägg alltid tillbaka saker som du använt där de ska vara” måste alltid efterföljas om du ska lyckas med att hålla ditt garage städat och organiserat.

Om du följer dessa 6 enkla steg så kommer du på nolltid få ett städat och välorganiserat garage. För inte bara kommer du kunna parkera bilen där inne, utan du kommer också att kunna hitta vad som helst när du behöver det. En sak till bara, glöm inte bort att hålla en loppmarknad för att få bort alla sakerna som du inte ville ha kvar så du får lite mer pengar i plånboken.

Anlita oss för billig flyttstäd i Kalmar